Collegium Utrecht

Dirigent René Veen

Studeerde in 1981 in Utrecht af als organist, pianist en koordirigent en begon daarna een zangstudie. Meer dan 30 jaar zingt hij bij ensembles als Collegium Vocale Gent (Phillippe Herreweghe), De Nederlandse Bachvereniging (Jos van Veldhoven), Cappella Amsterdam (Daniel Reuss). Ook zingt hij bij het Ribattuta-ensemble en de Züricher Sing Akademie. Daarnaast soleert hij in opera, oratorium en als Lied-zanger. Met Sabine van der Heijden en Marjolein de Graaff maakt hij deel uit van het ensemble “Vliegende Stukken”
Hij is componist van theatermuziek en vooral veel vocale muziek en maakte arrangementen voor diverse ensembles zoals “The Gents”, “Frommermann”, “Singer Pur”, “Sixtonics” en “Fuego Latino”. Enkele van deze stukken zijn op cd uitgebracht en gepubliceerd, o.a. bij uitgeverij Schott in Mainz. Hij componeerde recent een aria voor sopraan en orkest voor de show van Marjolein de Graaff t.g.v. het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015 waar zij als tweede eindigde.

Voor het koor Collegium Utrecht schreef hij het stuk “Witte ochtend” op een gedicht van Maria Vasalis dat op 5 en 6 maart 2016 door dit koor onder zijn leiding in première wordt gebracht.
Meer informatie op zijn website: http://www.reneveen.com/

FACEBOOK

  • ren-veen_lr
  • rene-piano
  • rv